11 gode råd
Ukategorisert

11 gode råd for deg som skal kjøre leiebil i Tyskland

Dersom året sommerferie går til eller gjennom Tyskland, så er sjansen stor for at du skal kjøre på noen av de motorveiene Tyskland er så kjent for. Enten du har kjørt leiebil på tyske motorveien før eller skal gjøre det for første gang, skal du her få med deg noen gode råd på veien.

Litt gode råd

1. Hele 25 % av motorveiene i landet har fri hastighet. Anbefalt fartsgrense er dog 130 km/t.
2. Hold god avstand til bilen foran.
3. Dersom det er dårlig vær og sikten er begrenset til under 50 m, skal farten ikke være høyere enn 50 km/t.
4. Det er ikke påbudt med lys om dagen, slik det er i Norge, men det anbefales likevel.
5. Det er ikke lov å snakke i mobil mens du kjører.
6. Vær oppmerksom på at flere byer har innført miljøoblat. Oblatet kalles «Umweltplakette» på tysk og kan kjøpes for rundt 5 euro.
7. Promillegrensen i Tyskland er 0,5. For alle førere under 21 gjelder 0-promille. Det samme gjelder for alle som ikke har hatt førerkort i to år.
8. Politiet kan kreve at bøter opptil 35 euro må betales på stedet.
9. Det er lett å bli fartsblind når du kjører på motorveien, husk derfor å ta en titt på speedometeret med jevne mellomrom.
10. Hold deg i høyre fil, så bidrar du til bedre plass og ikke minst flyt i trafikken. Høyre fil er også bredere enn de andre filene. Venstre fil brukes normalt bare til forbikjøring og ligger du her kan du bli innhentet av biler som kjører over 200 km/t. Da kan det oppstå farlige situasjoner.
11. Har du kjørt for langt må du fortsette i samme retning. Å snu på motorveien er livsfarlig, både for deg og dine medtrafikanter. Du kan ta av på neste avkjørsel og kjøre tilbake igjen.

Vi ønsker deg en god og trygg bilferie i vakre Tyskland!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *