Bergen

Leiebil i Bergen

Bergen er Norges nest største by og absolutt en av de fineste byene i landet. Byen har ca. 300.000 innbyggere og langt de fleste av disse bor rundt selve sentrum på grunn av de mange fjellene som omkranser Bergen. Selve sentrum og de ulike bydelene ligger mellom syv fjell, noe som gjør det til en fordel å ha leiebil når du besøker byen. Nærmeste flyplass er Flesland, som ligger mindre enn 10 kilometer fra sentrum. Det er mulig å fly direkte til Bergen fra Trondheim, Stavanger og Oslo. Du kan også fly til og fra en rekke byer i Europa.

Turistmål

floibanen-original-2778Det er mye å se på i Bergen og et av de mest populære turistmålene er Bryggen nede ved havnen. Den består av 61 fredede bygninger og er et av kjennetegnene i byen. Samtidig står Bryggen også på UNESCO sin verdensarvliste og den er faktisk Norges 3. mest besøkte attraksjon. Det er kun Holmenkollen i Oslo og Kristiansand Dyrepark som har flere besøkende pr. år. Når du først er i Bergen så bør du også ta en tur med Fløibanen som tar deg opp til toppen av Fløifjellet. Herfra har du en fantastisk utsikt over hele byen. Og ønsker dere å shoppe litt, så finner dere et av Norges største shoppingsentre i bydelen Åsane. Du kan også finne flere tips her på nettsiden til turistkontoret.

Men det er også mye å se på rundt Bergen og derfor er det en fordel å leie bil, i alle fall noen av dagene dere er på besøk. På den måten kan dere besøke Voss, Voringsfossen ved Eidsfjord og ikke minst den verdensberømte formasjon av stein, Trolltunga, som står horisontalt ut fra fjellet. Herfra kan du ligge på magen og se rett ned i fjorden som befinner seg 700 meter lengre ned.

Bilutleie i Bergen

Det er mulig å leie bil på flyplassen i Bergen, men det finnes også flere kontorer nede i sentrum. Du kan leie bil direkte hos de større selskapene som Budget, Avis, Europcar, Sixt og Hertz. Alle sammen er store internasjonale utleieselskaper, med kontorer over hele verden. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Bergen på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du kjører av gårde og oppleve Bergen og området rundt.

Litt om regler i Norge

Selv om du sikkert er godt vant med å kjøre bil i Norge, så er det likevel et par ting du bør huske på når du leier bil i Bergen.

Skal du på en litt lengre tur, så vær oppmerksom på at det kan være et godt stykke mellom hver bensinstasjon.
– Du må ha med deg gyldig førerkort når du kjører leiebil i Bergen
– Alle passasjerer må bruke bilbelte til enhver tid
– Det er ikke lov å bruke mobiltelefon når du selv kjører

Vi ønsker dere god tur til Bergen!