Car

De skjulte kostnadene

Du har kanskje opplevd det før at kostnadene på leiebilen ble mye større enn det du hadde sett på reservasjonen. Det er ganske irriterende når dette skjer og derfor er det kanskje greit med et par tips om hva du bør være oppmerksom på.

Når du booker leiebil hos f.eks. Rentalcars.com så finner du enkelt et tilbud på den bilen du trenger til ferien. Deretter er det enkelt å klikke på bestill og bilen er klar når dere kommer frem. Signer leiekontrakten og dere er på veien i løpet av kort tid. Men allerede her har det kanskje gått litt for fort og det er gjerne den største årsaken til at regningen blir større enn forventet.

Et par tips

1. Det er viktig å legge merke til hva som er inkludert i prisen. Det er ikke alltid at forsikring er inkludert i kostnadene og da blir dette lagt til når du får den endelige regningen ved returnering av leiebilen.

2. Nettopp forsikring er ofte en av grunnene til at leiebilen blir dyrere enn først antatt. Det er ikke uvanlig at prisen du fikk ved bestilling kun var inkl. standard forsikring. Når du så hentet bilen ble du kanskje spurt om du ønsket ekstra forsikringer, spesielt super forsikringen, som dekker det meste og reduserer kostnaden ved egenandelen. Noen sier nei til dette da disse forsikringene er veldig dyre og gjerne koster mer enn selve leien. Dere bør tenke over dette på forhånd, da mange av disse ekstra forsikringer gjerne er «smør på flesk» og mange har enten private forsikringer eller forsikring gjennom kredittkortet som dekker mye ekstra.

3. Husk på at om dere har med barna på ferien og disse skal ha lov til å kjøre leiebilen, så kan det koste en del ekstra. En ekstra sjåfør som er under 25 år, koster gjerne en del i gebyr på grunn av utleieselskapenes regler.

4. Når du henter bilen så er gjerne tanken full. Dette betyr at du må leverer den tilbake med full tank. Men mange bilutleieselskaper tilbyr å gjøre dette for deg mot et gebyr. Da slipper du å stresse med å tanke før du skal levere bilen. Gebyret er helt ok, men det som en ofte glemmer er at om en liter diesel koster 1,20 euro på feriestedet, så må du ofte betale 2,00 euro pr. liter når utleieselskapet fyller på tanken. Skal de fylle tanken for deg blir kostandene fort ekstra store.

5. En siste ting som kan gjøre regningen større er når prisen ikke var inkludert fri kilometer. De fleste selskapene har priser som inkluderer fri kilometer, men ikke alle. Det er derfor viktig å sjekke dette når dere får opp en pris på nettet.

 

Skal du til Italia i løpet av våren eller sommeren, så les mer her om å leie bil i støvlelandet.