Leiebil Alicante

Leiebil i Alicante

De fleste kjenner helt sikkert til Alicante i den sørøstlige delen av Spania. Dette er en av de største byene på Costa Blanca kysten, og den er svært populært blant nordmenn. Mange bor her hele eller deler av året og har enten kjøpt seg leilighet eller hus. Det er også flere som har et fast sted, som de leier en del av året. Alicante har blitt en stor by og tar vi med hele området rundt byen så bor det nesten 1 million mennesker her eller det samme som i Oslo. På Costa Blanca og i Alicante er det primært turister og vin som er de viktigste inntektskildene. Spesielt turister er det mange av her og de lar seg lokke hit av det behagelige klimaet, de mange strendene og den nydelige maten.

Den nærmeste flyplassen er Alicante flyplassen og dere kan fly direkte hit fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Dette er også en av årsakene til at området har blitt såpass populært blant nordmenn.

Turistmål

Leiebil i AlicanteSelvsagt trekker klimaet og strendene mange mennesker til Alicante, men det finnes mye å se på i byen og området rundt. Det er fullt ut mulig å komme seg rundt med buss og tog, men det er enklere med en leiebil og med så stor konkurranse blant utleie selskapene er det også ganske rimelig. I selve Alicante by bør dere besøke Castell de Santa Barbara som er en flott borg på toppen av et fjell med utsikt over hele byen. Borgen ble bygd på 900-tallet av araberne den gangen de hadde kontroll over det meste av Spania. Inne i sentrum, ved havna, bør dere gå en tur langs Explanada de Espana som strekker seg fra Puerta del Mar til Canalejas Park. Promenaden har blitt bygd av 6,6 millioner marmorfliser som danner helt spesielle mønstre. Og når dere har leiebil til rådighet kan det anbefales å kjøre en tur til Benidorm, gå en tur i den koselige gamlebyen eller oppleve en av de mange nydelige strendene som finnes her.

Leiebil i AlicanteGuadalest som ligger ca. 1 times kjøretur fra Alicante. Det er en av de mest populære turistattraksjoner i Spania og kalles også for ørneredet. Her finner dere en av de mest spektakulære landsbyene i landet, selv om det kun bor 200 mennesker her. Byen er plassert på toppen av en klippe og har en utrolig utsikt over området. Den ble bygd på 700-tallet av maurene og siden har livet gått sin gang her. Du kan også finne flere tips her på nettsiden til turistkontoret.

Bilutleie i Alicante

Det finnes mer enn 15 bilutleieselskaper som har kontor på flyplassen i Alicante. Blant disse er mange av de største innen bilutleie, som Hertz, Avis og Europcar. Av de lokale selskapene kan vi nevne Centauro og Gold Car, som begge hører til blant de største i Spania. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Alicante på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du komme deg av gårde til ferieboligen din og oppleve området rundt Alicante.

Husk på at det er noen regler som er litt annerledes i Spania når det gjelder kjøring. De viktigste er nevnt her:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Spania.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– I Spania er de strenge med bruk av blinklys. Bruk blinklys når du skal svinge eller gjøre en    forbikjøring.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.
– Det er forbudt å bruke hodetelefoner mens en kjører bil, med unntak av høreapparat.
– Det er ulovlig å bruke solbriller i en tunnel.

Vi ønsker dere god tur til Alicante!