Leiebil i Costa Rica

Leiebil i Costa Rica

For dem som er glad i natur, dyr og lange strender er Costa Rica stedet å besøke. Det finnes få steder i verden med et så rikt dyreliv som her. Det finnes mange steder som er verdt et besøk i Costa Rica og med sine to kyststrekninger, henholdsvis mot det Karibiske hav og Stillehavet, så kommer en bil godt med om dere vil få mest mulig ut av turen. De fleste som besøker landet får med seg Guanacaste regionen ved Stillehavet, med sine hvite strender og en utrolig flott natur.

Når man skal besøke Costa Rica så flyr de fleste til hovedstaden San Jose, midt inne i landet. Det finnes også flyplasser i Puerto Limon ved den Karibiske kysten samt ved Punta Arenas og Quepos, men det krever et flybytte i San Jose.

Turistmål

Billeie i Costa RicaSelvsagt trekker klimaet og strendene folk til Costa Rica. Det er ganske behagelig med en temperatur på mellom 25-30 grader året rundt. Ved østkysten av Costa Rica finner dere lange strender som dere har helt for dere selv og et fantastisk dyreliv rett sør for Puerto Viejo. Nord for byen Limon kommer dere til Parque Nacional Tortuguero, som er kjent for de mange skildpaddene som lever her. Et par ganger i året kommer de ned til stranda for å legge sine egg, noe som er et imponerende syn. I motsatt retning, midt inne i landet, finner dere flere aktive vulkaner som det er mulig å klatre på. En av det mest kjente er vulkanen Arenal, som sist var i utbrudd i 2010. Det ligger flere nasjonalparker i området rundt vulkanen som er verdt et besøk om dere kjører denne veien bort mot Guacanaste.

Leiebil i Costa RicaGuacanaste ved Stillehavskysten er et paradis for naturelskere, dyreelskere og dere som elsker late dager på en eksotisk strand. Spesielt området ved kysten byr på et rikt dyreliv som ikke finnes mange andre steder i verden. Her er det mulig å bo på et av de mange øko-resorts som ligger på Guacanaste og spesielt ved Nosara. Byen og området er kjent for sine fantastiske strender som er perfekt til surfing, flotte landskaper og så er det meste her økologisk. Ønsker dere å bo et sted hvor det er litt mer liv og en større by, så kan dere kjøre lengre sør langs kysten til Quepos. Det er ikke den største byen, men den er koselig, her er uteliv langs den lange stranda og mange bra spisesteder. Dere kan også finne mange flere tips på nettsiden til turistkontoret.

Bilutleie i Costa Rica

Det finnes ni ulike bilutleieselskaper som har kontor på flyplassen i San Jose. Dette er Hertz, Alamo, Dollar, National, Budget og et par lokale selskaper. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i San Jose på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du komme deg av gårde til ferieboligen deres og oppleve dette fantastiske landet.

Husk på at det er noen regler som er litt annerledes i Costa Rica når det gjelder kjøring. De viktigste er nevnt her:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Costa Rica.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Det er forbudt å nyte alkohol om du skal kjøre bil. Promillegrensen er 0,03.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører, det kan koste opptil kr. 4000 å bli tatt.

Vi ønsker dere god tur til Costa Rica!