Leiebil i Albania

Leiebil i Albania

Albania er ikke så kjent som ferieland blant oss nordmenn enda, men landet, som er nabo til Hellas og Montenegro, blir mer og mer populært og spesielt italienere er veldig glad i å holde ferie her. Landet er billig å holde ferie i og det er mulig å komme seg rundt uten bil. Det går flere tog fra havnebyen Dürres til hovedstaden Tirana samt flere andre plasser i landet. Men det er selvsagt litt enklere med en leiebil for å komme seg rundt til de små plassene og det er ikke noe problem å kjøre i Albania. De fleste som reiser på ferie til Albania reiser gjerne til Dürres, som er den neststørste byen i landet og samtidig finner dere lange sandstrender på begge sider av byen. Her er det rundt 250 000 mennesker og det er mulig å kombinere storbyferie med badeferie. Her er massevis av butikker, restauranter, et flott område nede ved havna og som nevnt den lange sandstranden. Det er langgrunt her og perfekt for barn.

Den nærmeste flyplassen er Tirana og denne ligger ca. 30 kilometer fra Dürres. Dere kan fly til Tirana fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, men det er nødvendig med et flybytte. Dette kan gjøres i Wien, Frankfurt eller München. Det finnes også flere forbindelser via Roma og Milano.

Turistmål

Leiebil i AlbaniaSelvsagt trekker klimaet og strendene mange mennesker til Albania, men det finnes mye annet å se og gjøre her enn å ligge på stranda. I Dürres er det mest stranda som trekker samt det koselige havneområdet og det romerske amfiteateret. Men der finnes mange interessante steder å besøke rundt Dürres, veiene er av god standard og det tar ikke mer enn 35 minutter å komme seg inn til Tirana. Her er det f.eks. mulig å ta Dajti express, som er en taubane, opptil toppen av Mount Dajti. Herfra har dere en fantastisk utsikt over byen og det er også mulig å ta seg en lunsj på restauranten der oppe. Vel nede igjen kan dere besøke Bunk Art, en bunker fra kommunisttiden hvorfra landet ble styrt med hard hånd. En veldig spesiell opplevelse å gå rundt nede i bunkeren som var kommandosentral før i tiden.

Leiebil i AlbaniaLengst sør i Albania, ca. 250 kilometer fra Dürres kommer dere til Saranda som er ved grensen til Hellas og en kort seiltur fra Korfu. Stedet har blitt det største turistsenter så langt i Albania, med charterreiser fra hele Skandinavia. Utover de fantastiske strendene, finner dere mange flotte ruiner fra tiden før Kristi og spesielt i Butrint er det utrolig fint med mange ruiner som er veldig godt bevart. I Butrint finner dere også en nasjonal park som står på UNESCO sin verdensarvliste og har gjort det siden 1982. Du kan også finne flere tips her på nettsiden til turistkontoret.

Bilutleie i Albania

Det finnes åtte bilutleieselskaper som har kontor på flyplassen i Tirana. Blant disse er flere av de største innen bilutleie, som Hertz, Avis og Europcar. Av de lokale selskapene kan vi nevne ARA og Eurocar, som begge hører til blant de største i Albania. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Albania på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du komme deg av gårde til hotellet ditt og oppleve det meste av Albania.

Husk på at det er noen regler som er litt annerledes i Albania når det gjelder kjøring. De viktigste er nevnt her:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Albania. Samtidig må du ha et internasjonalt førerkort med deg.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– I Albania er de strenge med bruk av blinklys. Bruk blinklys når du skal svinge eller gjøre en forbikjøring.
– Promillegrensen i Albania er på 0,01 %.

Vi ønsker dere god tur til Albania!