Leiebil i Colombia

Leiebil i Colombia

Colombia blir mer og mer populært etter at folk har fått øynene opp for dette fantastiske landet. Spesielt langs den karibiske kysten ligger det mange steder som er verdt et besøk for dem som elsker hvite strender, sol, varme og kultur. Blant de største byene er Barranquilla, Cartagena og Santa Marta. Den største byen er Barranquilla, med et par millioner innbyggere og en by som er vert for verdens nest største karneval. Dette avholdes i februar måned hvert år. Men det er Cartagena som er den mest kjente byen og hit de fleste reiser når de besøker Colombia.

Det finnes flyplasser i alle tre byer, men flyplassen i Cartagena er den eneste med direkte forbindelser til USA. Skal dere besøke en av de tre nevnte byene, så er det enklest å fly til hovedstaden Bogota oppe i fjellene og derfra er det en times flyreise til Cartagena, Barranquilla og Santa Marta.

Turistmål

leiebil i ColombiaSelvsagt trekker klimaet og strendene folk til Colombia og spesielt delen ved den karibiske kysten. Men det finnes så mye mer å ta seg til i dette fascinerende landet enn bare å ligge på stranda. Cartagena er den eldste byen i Colombia og var hjemsted for mange pirater i gamle dager. I dag blir byen også kalt for «lille Miami» på grunn av de mange høyhusene, den lange stranda og de mange palmene. Den nyere bydelen heter Bocagrande og det er her de fleste turistene bor. Herfra er det enkelt å komme inn til den gamle bydelen, som er helt fantastisk. Denne delen av Cartagena er som å komme tilbake i tid med sine mange, gamle hus, alle i sterke farger og med massevis av blomster. Cartagena kan også by på et gammelt fort fra 1500-tallet og det var her alle skip måtte passere for å komme inn i havnen før i tiden.

leiebil i ColombiaColombia er selvsagt mye mer enn Cartagena og med en leiebil er det enkelt å komme seg rundt. Veiene er fine å kjøre på og det er ikke mye trafikk når dere kommer ut av byene. Er dere i Colombia på den tid av året hvor karnevalet avholdes i Barranquilla, så er dette et must å få med seg. Ellers anbefales det å kjøre et lite stykke forbi Santa Marta. Litt inn i landet kan dere kjører opp i høyden til byen Minca. Byen er en liten landsby med et meget rikt dyreliv. Herfra går det flere turer ut i naturen og området rundt Minca er kjent som et av de største fuglereservater i verden. Om dere er glad i krystallklart vann og surfing, så anbefales det å besøke nationalparken Tayrona. Her må dere parkere bilen ved hovedveien og gå det siste stykke ned til vannet. Det er en tur på litt mer enn en time gjennom en enorm skog av palmer, men når dere kommer frem vil dere bli møtt av det klareste vannet og kritthvite strender. Du kan også finne flere tips her på nettsiden til turistkontoret.

Bilutleie i Colombia

Det finnes fire bilutleieselskaper som har kontor på flyplassen i Cartagena. Dette er Avis, Budget, hertz og den lokale avdelingen av Europcar. De heter Localiza i Colombia. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Cartagena på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du komme deg av gårde til ferieboligen din og oppleve området langs den karibiske kysten.

Husk på at det er noen regler som er litt annerledes i Colombia når det gjelder kjøring. De viktigste er nevnt her:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Spania.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Det er forbudt å nyte alkohol om du skal kjøre bil. Promillegrensen er 0,00.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.
– Om du skulle få en bot av en politipatrulje mens du er i Colombia, så skal denne IKKE betales direkte til betjenten selv om han påstår dette.

Vi ønsker dere god tur til Colombia!