Leiebil i Frankrike

Leiebil i Frankrike

Frankrike er et av de land som mange nordmenn virkelig elsker å besøke, enten for en langhelg eller i feriene. Her bor det ca. 66 millioner mennesker og dermed er Frankrike blant de mest folkerike land i Europa. Frankrike er også blant de største i Europa rent geografisk, blant annet på grunn av sine mange oversjøiske departementer som er en del av Frankrike. Landet er inndelt i 96 departementer, inklusive de som ligger i Karibien, Afrika, Stillehavet og Sør-Amerika. De fleste kjenner helt sikkert hovedstaden Paris eller kalt byenes by. Av andre store byer kan nevnes Lyon, Nice, Bordeaux, Toulouse og ikke minst Marseille.

Paris

Leiebil i FrankrikeDette er en av de eldste byene i Frankrike og den klart største med sine nesten 10 millioner innbyggere. Den er på samme tid også den nest største byen i Europa, kun overgått av London. Byen ble grunnlagt rundt år 100 f.Kr. av en keltisk stamme som ble kalt pariserene. Siden har byen vokst seg til en av de viktigste i europeisk historie og spesielt blant turister er det den mest besøkte byen i Europa. Her er det mye å se på og med alle de mange severdigheter som finnes i Paris, må du reise hit flere ganger for å rekke alt. Blant noen av de mest populære finner vi: Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs Elysees, Sacre Coeur og Louvre for å nevne noen. Ønsker dere å kombinere turen til Paris med en tur til andre steder i Frankrike, så er det f.eks. kun et par timers biltur til Normandie og Bretagne.

Nice og Provence

leiebil i FrankrikeNice er en populær by blant nordmenn, men også Provence er et sted mange reiser til på korte og lange turer. Det er enkelt å komme seg til Nice med direkte fly fra flere byer i Norge og med en leiebil kan dere kjører rundt i det nydelige landskapet som Provence kan tilby. Her er det mange små og koselige landsbyer man kan besøke, nyte den gode maten og kanskje stoppe innom en vingård eller to. Selve Nice har også mye å by på og det er fantastisk å rusle langs Promenade de Anglais eller legge seg et par timer på stranda før dere nyter en god middag i den gamle bydelen med sine små, trange gater og koselige stemning.

Lyon

Leiebil i LyonFrankrikes tredjes tørste by og mest kjent for sin tilknytning til VM for kokker, selveste Bocuse d’Or. Men byen har mye mer å by på enn kokkekunst. Den er samtidig inngangsporten til et av Frankrikes mest kjente vinområder, Rhone-dalen. Med en leiebil er det enkelt å kjøre ned gjennom denne nydelige dalen med vinmarker høyt og lavt på begge sider av elven Rhone. Det finnes mange små, koselige byer hvor dere kan overnatte en eller flere netter og nyte oppholdet i en ekte fransk landsby.

Lyon kan tilby mange spennende opplevelser for dem som vil prøve noe litt annerledes enn Paris og Nice. En ting er at dere selvsagt må besøke mathallene til berømte Paul Bocuse. Her er det mat og drikke i alle former og bare det å gå rundt å titte er et besøk verdt. Dere bør også ta en tur opp til Fourviere Hill. Her finner dere den fantastiske katedralen Notre Dame de Fourviere og en liten park med en utrolig utsikt over hele storbyen Lyon. Dere bør også ta en tur rundt i den gamle delen av Lyon og ikke minst besøke Parc de la Tete d’Or, som er en stor og flott park med en botanisk og en zoologisk hage i en del av parken.

Billeie

Når vi snakker om leie av bil i Frankrike, så er det veldig enkelt her. Det finnes flere ulike selskaper og dere kan leie enten gjennom de mer kjente som Hertz, Avis, Europcar og Sixt eller de litt mindre selskapene som Alamo, Thrifty og National. Alle store Amerikanske selskaper, men knapt så store i Frankrike. En annen mulighet er å bruke en sammen-ligningsside for bilutleieselskaper. Rentalcars.com en en slik side og her kan du søke på leiebiler over hele verden. Legg inn datoer og sted for henting av bilen, og så vil du få opp priser fra mange ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn.

Når det gjelder kjøring i Frankrike så er det viktig å være oppmerksom i trafikken. Det går fort her, men det er ikke noe problem å kjøre i Frankrike så lenge en følger med.

Litt regler som er annerledes enn i Norge:

– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.
– Ved tåke reduseres hastigheten til 50 km i timen på alle veier, også på motorveien.