Leiebil i Hellas

Leiebil i Hellas

Hellas er et av de land i Europa som vi nordmenn har et veldig godt forhold til. Landet har 11 millioner innbyggere som er fordelt på hele 2000 øyer og i tillegg har de verdens 12. lengste kystlinje. I hovedstaden Athen bor det litt mer enn en million mennesker. Noe av det som trekker oss til Hellas i ferien er det nydelige klimaet, de mange flotte landskapene, nydelige strender, god mat og koselige beboere. Samtidig hjelper det også på reiselysten at det er en del rimeligere å være på ferie i Hellas enn f.eks. i Spania. Det går direkte fly fra Oslo til Athen i sommerhalvåret og ellers er det mulig å kjøpe flybilletter til Chania, også fra Oslo om sommeren. Et alternativ er selvsagt å kjøpe flybilletten hos charterselskapene og så ordne resten selv.

Athen

Leiebil i HellasNår dere reiser på egen hånd til Hellas så er Athen ofte første destinasjon. Byen har mye å by på av attraksjoner og flere strender på østsiden av byen. Men Athen er også et godt utgangspunkt for de som ønsker å se litt mer av det vi kan kalle det «ekte» Hellas. Selve Athen kan by på det berømte Akropolis, som troner over sentrum av byen og er et must å med seg. Parthenon, som er et av de andre templene, må også sees og selvsagt må dere rusle en tur gjennom Plaka distriktet med sine smale gater, massevis av restauranter og butikker. Plaka er et av de steder hvor du kan lukte at du nærmer deg, takket være al den gode maten som serveres her.

Havneområdet Pireus er et annet, spennende sted å besøke. Enten for å titte på alle fergene i denne enorme havna eller kanskje dere ønsker å besøke en av øyene i Hellas og hvorfor ikke ta fergen. Men dere kan også leie bil på flyplassen i Athen og kjøre ut mot den store øya Peleponnes. Øya som er kjent som Hellas sin vugge, har mange fine feriesteder som er verdt et besøk. Innenfor et par timers kjøring fra Athen på fine veier, kommer dere til Loutraki ved den berømte Korintherkanalen eller Tolo, som er en koselig badeby ikke langt fra Napflio. Dere kan også parkere bilen for å seile over til de små øyene Spetses og Poros. Her er det unødvendig med bil siden det er lett å komme seg rundt til fots eller med buss/taxi.

Kreta

Leiebil i HellasDen største øya i Hellas er et populært sted for mange når de skal velge feriemål. Kreta er hele 260 kilometer i lengden og 60 kilometer på det bredeste stedet. Mange reiser til Kreta for å nyte late dager på stranda, bade og kose seg med den nydelige maten som finnes her. Men ønsker dere å se litt av denne store øya, så er en leiebil saken. Det er stort sett fine veier på Kreta og mye å se på. Kreta er ikke større enn at det er mulig å f.eks. bo rundt Rethymnon og bruke det som base for dagsturer rundt omkring på øya. Blant de mest populære attraksjonene finner dere de arkeologiske utgravningene for den minoiske sivilisasjon og havna i Chania. Men vi må ikke glemme den venetianske gamlebyen og den venetianske festningen i Rethymnon samt palmestranden ved Vai. Denne er det største naturlige palmeskogen i Europa og et nydelig sted å slappe av en dag.

Thessaloniki

Leiebil i HellasNord i Hellas finner vi den nest største byen i landet. Thessaloniki er med sine en million innbyggere nesten like stor som Athen og «hovedstad» for området Halkidiki. Dette området er et av de mest populære i den nordlige delen av Hellas, sammen med øyer som Thassos, Lemnos og Skiathos. Det går en fin og stor hovedvei østover til de mange badebyene som utgjør Halkidiki, med sine lange, fine strender og koselige små byer hvor det meste er lagt til rette for turister. Selve Thessaloniki er også en spennende storby. Her er det en lang promenade langs havna med massevis av kafeer og restauranter. Sentrum er enkel å finne rundt i og her er det mye å se på samt mange butikker å handle i. Nettopp shoppingfasiliteter er noe byen er kjent for og det største shoppingsenter i den sørlige delen av Europa ligger litt utenfor Thessaloniki. Her er det et flott Byzantinsk museum, en Dinosaurpark og et museum for vitenskap som er perfekt for barna. Så absolut en by for hele familien.

Billeie

Når vi snakker om leie av bil i Hellas, så er det ikke så veldig vanskelig. Det finnes flere ulike selskaper og dere kan leie enten gjennom de mer kjente som Hertz, Avis, Budget, Sixt eller Enterprise. En annen mulighet er å bruke en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Rentalcars.com en en slik side og her kan du søke på leiebiler over hele verden. Legg inn datoer og sted for henting av bilen, og så vil du få opp priser fra mange ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn.

Du må være oppmerksom på at det er litt andre regler i Hellas. Så selv om du kanskje er på ferie så bør du være klar over følgende regler:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Hellas.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.

Det er en del kontroller i Hellas og det kan fort bli dyrt ikke å overholde reglene. Men husk på at skulle du få en bot, så må politiet ikke innkreve den på stedet.