Leiebil i India

Leiebil i India

Det er kanskje ikke stedet de fleste forbinder med leie av bil, men det er nå engang slik at med en bil så er det enklere å komme seg rundt for å se de ulike severdighetene. Vær oppmerksom på at de kjører på venstre side i India. Er du oppmerksom i trafikken, så er det ikke noe problem å kjøre i India. Veiene er av rimelig god standard, bortsett fra i fjellene hvor de er smale og med en del hull. India er det syvende største landet i verden når vi ser på arealet og det nest største når det gjelder befolkningen. Her bor mer enn 1,1 milliarder mennesker og det sies at India vil gå forbi Kina i antall innbyggere i løpet av de neste fem årene. Det er mye å se på i India og siden landet er såpass stort, så lønner det seg ikke å kjøre bil over store avstander. Det tar rett og slett for lang tid i forhold til fly eller tog.

De fleste som besøker India flyr enten til Delhi eller Mumbai og så eventuelt videre derfra. Fra Norge er det mange forbindelser via Amsterdam, Frankfurt eller London til begge disse to store byene. De to byene har masse å by på og skal dere kun være her, så trenger dere absolutt ikke bil. Her er det andre og mye enklere måter å komme seg rundt på. Men skal dere se mer av India og f.eks. flyr videre til Goa eller helt i sør til Kerala, så kan en leiebil være en fin idè. Både på flyplassen i Goa og i Trivandrum helt sør i India (Kerala) så er det mulig å leie bil på flyplassen eller inne i byen.

Turistmål

Leiebil i IndiaSelvsagt trekker klimaet og den spennende kulturen mange mennesker til India. Siden landet er så stort, så er det stor forskjell på den nordlige og den sørlige delen. Dette gjelder både klima og hva en bør se. I nord er det mange flotte templer som man bør besøke. Den største attraksjonen av dem alle i nord må være Taj Mahal i Agra. I den sørlige delen av India har de selvsagt også mye kultur og attraksjoner som bør oppleves, men her er det strendene som trekker sammen med en fantastisk natur. Spesielt en tur «backwaters» i Kerala eller et besøk til teplantasjene i Munnar er noe som bør stå høyt på listen.

Goa

Leiebil i IndiaGoa ligger ca. midt i India, ut mot det arabiske hav. Det er en tidligere portugisisk koloni og dette er synlig flere steder, blant annet i «hovedstaden» Panjim. Goa er en av de minst befolkede stater i India og her er det derfor god plass. Det samtidig også et veldig populært sted blant turister, primært på grunn av de mange fantastiske strendene. Selve hovedstaden er en liten by med kun 50.000 innbyggere og det er småtteri når vi ser på andre byer i India. Det er derfor ikke noe problem å kjøre bil her. På den måten kan dere komme rundt til de mange ulike strender. Flere av dem er det nødvendig med bil eller taxi for å komme til, men det er verdt det om dere drømmer om øde strender med hvitt sand og deilig varmt vann i en liten bukt. Dere finner også mange tips til ting å gjøre i Goa på nettsiden til turistkontoret.

Kerala

Leiebil i IndiaKerala er helt sør i India. Staten har et av de rikeste dyreliv i landet, det er mulig å seile «backwaters» på de mange elvene eller ligge på stranda å kose seg. Det finnes flere større byer her, blant annet Trivandrum helt i sør med det kjente templet Sree Padmanabhaswamy. Det skal etter sigende være mer enn 5000 år gammelt, men er uansett alder et utrolig flott tempel. Ikke langt derfra finner dere Kovalam beach som er et av de sørligste punktene i India. En tur med bil eller tog, litt nordover mot Cochin og dere kommer frem til Alapucha. Det er herfra de fleste båtene legger ut om dere skulle ha lyst på en tur langs de mange elvene i området. Området er enormt og dere kan velge mellom turer som tar fra 24 timer og opp til en uke ombord i deres helt egen husbåt. En opplevelse for livet med et variert dyreliv, egen kokk, kaptein og bare kos. Dere finner også mange tips til ting å gjøre i Kerala på nettsiden til turistkontoret.

Bilutleie i India

De største bilutleieselskaper har kontorer på flyplassen i Delhi og Mumbai, men det anbefales ikke å leie bil i disse byene. Det finnes lokale bilutleie kontorer på flyplassen i Goa og Trivandrum samt de fleste andre byene i India. Her vil vi anbefale å bruke Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Trivandrum på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn.

Det er litt annerledes å kjøre bil på India. Men spesielle regler finnes det ikke så mange av:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og internasjonalt førerkort ved kjøring i leiebil på India.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Trafikken går ofte sakte i byene, det er derfor viktig å ha tålmodighet.

Vi ønsker dere god tur til India!