Leiebil i Italia

Leiebil i Italia

Italia er et av de land som mange nordmenn virkelig elsker å besøke, enten for en langhelg eller i feriene. Her bor det ca. 62 millioner mennesker og dermed er Italia blant de mest folkerike land i Europa. Italia er også blant de største i Europa rent geografisk og landet er det tredje lengste i Europa, kun overgått av to andre land vi kjenner veldig godt. Landet er inndelt i 20 regioner og den største er Sicilia mens den mest folkerike er Lombardia, med Milano som «hovedstad». Men den riktige hovedstaden i Italia er fortsatt Roma, også kalt den evige stad. Av andre store byer kan nevnes Milano, Torino, Palermo og Napoli.

Roma

Leiebil i ItaliaDette er en av de eldste byene i Italia. Den ble grunnlagt i år 753 f.kr og mens romerne regjerte var Roma den største og mektigste byen i Europa. Det har blitt sagt mange ganger gjennom tiden at alle veier leder til Roma, og det er kanskje også en av grunnene til at mange nordmenn reiser hit på en langhelg eller på ferie. Her er det mye å se på og med alle de mange severdigheter som finnes i Roma, må du reise hit flere ganger for å rekke alt. Blant noen av de mest populære finner vi: Peters kirken, Vatikanet, Trevi-fontenen, Spansketrappen, Colosseum og Pantheon. Og rundt Roma finnes det mange spennende plasser å reise til, noe som er enkelt med en leiebil. Ønsker dere å kombinere turen til Roma med en tur på stranda, så kan dette gjøres i Nettuno, kun en 40 minutters kjøretur sør for Roma.

Firenze og Toscana

Billeie i ItaliaFirenze og, ikke minst, Toscana blir mer og mer populært blant nordmenn. Og det er kanskje ikke så rart når en tenker på hvilke fantastiske opplevelser som venter her. Det er enkelt å komme hit og fra flyplassen går det enten buss den korte veien inn til sentrum av Firenze eller dere kan leie bil på flyplassen og være fremme midt i Toscana på mindre enn en time. Her kan dere kjøre rundt og nyte de flotte landskapene, vinranker så langt øyet kan se og de mange små koselige landsbyer. Og maten. Her er det mulig å nyte mye god mat fra det autentiske italienske kjøkkenet.

Milano

Billeie i ItaliaItalias nest største by og kanskje den mest kjente byen i verden når det gjelder mote. Her i Milano går de fleste opp i mote og klær og det er noe av det viktigste for folk i den nordlige delen av Italia. Går du også mye opp i klær og er opptatt av mote, så er dette byen å besøke. Her er det mulig å gå på shopping i dagevis, nyte god mat og ta en kaffe på en kafe mens dere ser på alle de velkledde italienere som går forbi. Byen er perfekt for hele familien, siden Milano også har to store fotballag som begge spiller på samme stadion. Så kan far og sønn dra på fotballkamp, mens mor og datter ser på klær. Milano er også et fint utgangspunkt om dere ønsker å besøke den fantastiske Como sjøen eller kanskje bo et par dager i Piemonte for å smake på de mange, nydelige vinene. Begge deler kan rekkes med en leiebil og mindre enn to timers kjøring fra flyplassen i Milano.

Billeie

Når vi snakker om leie av bil i Italia, så er det veldig enkelt her. Det finnes flere ulike selskaper og dere kan leie enten gjennom de mer kjente som Hertz, Avis, Europcar og Sixt eller de litt mindre selskapene som Alamo, Thrifty og National. Alle store Amerikanske selskaper, men knapt så store i Italia. En annen mulighet er å bruke en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Rentalcars.com en en slik side og her kan du søke på leiebiler over hele verden. Legg inn datoer og sted for henting av bilen, og så vil du få opp priser fra mange ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn.

Når det gjelder kjøring i Italia så er det viktig å være oppmerksom i trafikken. Det går fort her, men det er ikke noe problem å kjøre i Italia så lenge en følger med.

Litt regler som er annerledes enn i Norge:

– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Det er ikke lov for barn under 12 år å sitte i frontsetet.
– Horn brukes mye, spesielt for å advare andre om at det kommer en bil.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.
– Det er strengt forbudt å kjøre med promille i Italia.

 

Ønsker du mer informasjon om forsikringer og leiebil, så les mer her.