Leiebil i Malaga

Leiebil i Malaga

Malaga har vært et populært sted for solhungrende nordmenn siden 70-tallet og den dag i dag er det fremdeles veldig mange som reiser hit. Byen ligger på kysten av Costa del Sol og den er samtidig hovedstad i regionen Andalucia. Malaga har etterhvert blitt Spanias femte største by med sine mer enn 1 million innbyggere. Mange nordmenn reiser hit så ofte det lar seg gjøre, noen en langhelg og andre har kjøpt egen feriebolig her. Her er det en behagelig temperatur stort sett året rundt og derfor er det mange som velger og bo her gjennom vinterhalvåret eller permanent hele året.

Den nærmeste flyplassen er Malaga flyplassen som faktisk er den fjerde største i Spania. Det er mulig å fly direkte fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Dette er også en av årsakene til at området har blitt såpass populært blant nordmenn.

Turistmål

Leiebil i MalagaMalaga lever godt av turismen og det er fortsatt den primære næringen. Mange har fått øynene opp for at Malaga kan tilby annet enn charterturisme. Byen er perfekt når du f.eks. ønsker å kombinere strandferie med storbyferie. Og når dere er på besøk i Malaga så bør dere få med dere Alcazaba, en festning midt i byen, som ble bygd rundt år 1000 og er utrolig velholdt. Av andre attraksjoner kan det nevnes fødestedet til Pablo Picasso og Museo Automovilistico, som er et imponerende bil- og motemuseum midt i sentrum av Malaga.

Leiebil i MalagaDet finnes også mange attraksjoner rundt Malaga by og med en leiebil er det mange steder dere kan besøke. Ikke langt fra byen finner dere Teleferico Benalmadena, som er en taubane som tar dere høyt opp på fjellene bak Malaga. Herfra har dere en utrolig utsikt over Malaga og her finnes også flere turstier om dere ønsker å gå en tur i fjellene. Litt lengre borte, ca. 100 km fra Malaga, finner dere byen Ronda. Denne fantastisk byen ligger på en fjelltopp og er en av de største attraksjoner i hele Andalusien er brua Puente Nuevo. Den er ikke så stor, «kun» 120 meter lang, men den ble bygd på 1700-tallet og det tok 51 år å gjøre den ferdig. Et imponerende syn og etterpå kan dere gå en tur rundt i selve Ronda, en utrolig koselig by med smale gater og mange gamle bygg. Du kan også finne flere tips her på nettsiden til turistkontoret.

Bilutleie i Malaga

Det finnes mer enn 15 bilutleieselskaper som har kontor på flyplassen i Malaga. Blant disse er mange av de største innen bilutleie, som Hertz, Avis og Europcar. Av de lokale selskapene kan vi nevne Centauro og Gold Car, som begge hører til blant de største i Spania. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Malaga på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du komme deg av gårde til ferieboligen din og oppleve området rundt Malaga.

Husk på at det er noen regler som er litt annerledes i Spania når det gjelder kjøring. De viktigste er nevnt her:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Spania.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– I Spania er de strenge med bruk av blinklys. Bruk blinklys når du skal svinge eller gjøre en    forbikjøring.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.
– Det er forbudt å bruke hodetelefoner mens en kjører bil, med unntak av høreapparat.
– Det er ulovlig å bruke solbriller i en tunnel.

Vi ønsker dere god tur til Malaga!