Leiebil i Malaysia

Leiebil i Malaysia

Det er kanskje ikke stedet de fleste forbinder med leie av bil, men det er faktisk ikke så farlig å kjøre bil her så lenge du er oppmerksom i trafikken. Men det er viktig å huske på at de kjører på venstre side her. Malaysia er delt i to deler. Den ene grenser opp til Thailand og henger sammen med resten av fastlands Asia og den andre utgjør en del av den store øya Borneo, sammen med Brunei og Indonesia. Hovedstaden Kuala Lumpur ligger på fastlandsdelen og er med sine 1,5 millioner innbyggere, den største byen i Malaysia. Det er også her dere lander når dere ankommer med fly fra Europa.

Fra Norge er den enkleste måten å komme seg til Kuala Lumpur på via London, Amsterdam eller Frankfurt. Fra Kuala Lumpur kan dere fly til Penang, Langkawi og mange andre plasser i Malaysia.

Turistmål

Billeie i MalaysiaSelvsagt trekker klimaet og strendene mange mennesker til Malaysia. Men for dem som ønsker å gjøre noe annet enn kun å ligge på stranda, så kan både Kuala Lumpur og Penang samt den delen av Malaysia som ligger på Borneo, by på mange spennende severdigheter. Mange steder er det mulig å nyte synet av de fantastiske landskapene med rismarker og terrasser så langt øyet kan se. På Borneo er det jungelen som er dominerende og her kan dere besøke nasjonalparken Kinabalu med et av de mest allsidige dyreliv i verden. Det anslås at rundt 20 % av verdens dyreliv befinner seg i Malaysia. For de som er glad i fjellklatring, så er dette også mulig på Borneo. Her kan dere komme et langt stykke opp på Mount Kinabalu, som med sine 4095 meter er det høyeste i Malaysia.

Kuala Lumpur er en typisk storby i Asia, men likevel ikke større enn at den virker nesten fredelig når vi sammenligner med andre byer i Asia. Spesielt Petronas Towers, som tidligere var verdens høyeste bygning, er et imponerende syn, men også den gamle bydelen er et besøk verdt. Siden Malaysia var under britisk herredømme frem til 1957 er en stor del av denne bydelen inspirert av britene.

Billeie i MalaysiaEn kort flyreise fra Kuala Lumpur kan dere ankomme Langkawi, som er en øy ut for vestkysten av Malaysia. Her er det primært de kritthvite strendene og snorkling som trekker. Men det er selvsagt også annet å gjøre på Langkawi. Prøv taubanen hvor dere kjører over jungelen og opp til et av de høyeste punkter fra øya. Her oppe er det en fantastisk utsikt. Ikke langt fra taubanen finner dere en av de nyeste attraksjonene på Langkawi, the skybridge. Den er 125 meter lang og går høyt over jungelen. En utrolig morsom opplevelse å gå høyt over trærne og nyte utsikten. Dere finner også mange tips til ting å gjøre i Malaysia på turistkontoret.

Bilutleie i Malaysia

Et par av de største bilutleieselskapene har kontor på flyplassen i Kuala Lumpur, blant annet Avis og Hertz. På Langkawi finner dere Avis, Hertz, Budget, Europcar og Sixt – alle store og internasjonalt kjente selskaper. Men vi vil anbefale å leie gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil på Langkawi eller i Kuala Lumpur på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du komme deg av gårde til ferieboligen din og ferien kan begynne for alvor.

Det er litt annerledes å kjøre bil i Malaysia. Men spesielle regler finnes det ikke så mange av:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og internasjonalt førerkort ved kjøring i leiebil i Malaysia.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Promillegrensen er på 0,5 og straffen er hard ved overtredelse.
– Husk at dere må kjøre på venstre side av veien.

Vi ønsker dere god tur til Malaysia!