Oslo

Leiebil i Oslo

Dette er, som du sikkert allerede vet, hovedstaden i Norge og samtidig den største byen i landet. Her bor det ca. 1.5 millioner mennesker om vi regner med hele Stor-Oslo og det er et stort område. Oslo strekker seg fra Nittedal i nord og ned til Asker i sør. Det lønner seg derfor å ha leiebil et par dager når dere er på besøk, for å komme enklere rundt. Byen er også en av de eldste byene i Norge, men det var først på 1600-tallet at byen fikk en betydelig størrelse. Senere, på 1700-tallet hadde byen vokst seg til den største byen i Norge og hadde fått navnet Christiania etter Kong Christian IV av Danmark. I 1925 ble det vedtatt av bystyret at navnet skulle endres tilbake til Oslo.

Turistmål

OsloTurisme er viktig for Oslo og det er mange turister som besøker byen. Mange ankommer med cruisebåter på sommeren, men de fleste komemr selvsagt med fly til Norges største flyplass, Gardermoen. Det er mye å se på i Oslo og de fleste besøker blant annet Holmenkollen, som faktisk er Norges mest besøkte turistmål. Men også Frognerparken, Gamlebyen, Bjørvika og Grünerløkka er populære steder å besøke. Her finnes det også en lang rekke museer som det er verdt å besøke, blant annet Kon-Tiki, Frammuseet, Nasjonalgalleriet og Vikingeskipsmuseet på Bygdøy. Har dere lyst til å shoppe litt, så finner dere Norges største shoppingsenter på Strømmen rett nord for Oslo og det er flere shoppingsentre i sentrum av byen. Du kan også finne flere tips her på nettsiden til turistkontoret.

Når en besøker Oslo så bør dere også komme dere ut i marka som ligger rundt byen. Her kan dere stå på ski i Østmarka eller Nordmarka om vinteren og om sommeren er det et flott område å gå lange turer i. For barna finnes det en stor aktivitetspark ved Holmekollen om sommeren og ønsker barna de litt mer fartsfylte aktiviteter, bør dere besøke Tusenfryd, som ligger rundt 15 km sør for Oslo. Dette er Norges største forlystelsespark og her finner dere noe for enhver alder. Husk at det kun er åpent her fra april – september.

Bilutleie i Oslo

Det er mulig å leie bil på flyplassen i Oslo, Gardermoen, men det finnes også flere kontorer rundt om byen. Du kan leie bil direkte hos de større selskapene som Budget, Avis, Europcar, Sixt og Hertz. Alle sammen er store internasjonale utleieselskaper, med kontorer over hele verden. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Oslo på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du kjører av gårde og oppleve Oslo og omegn.

Litt om regler i Norge

Selv om du sikkert er godt vant med å kjøre bil i Norge, så er det likevel et par ting du bør huske på når du leier bil i Oslo. Husk på at trafikken er hel del tettere enn mange andre steder i Norge. Beregn god tid og ta det med ro, dere skal nok komme frem til bestemmelsesstedet deres.

– Du må ha med deg gyldig førerkort når du kjører leiebil i Oslo
– Alle passasjerer må bruke bilbelte til enhver tid
– Det er ikke lov å bruke mobiltelefon når du selv kjører

Vi ønsker dere god tur til Oslo!