Leiebil i Palermo

Leiebil i Palermo

Byen har en lang historie og har eksistert i mer enn 2700 år. Det er i dag Italias femte største by med sine 1,1 millioner innbyggere, og det er mye liv og mye å se på. Byen er blant annet kjent for sine mange, gamle og nydelig kirker som en finner nesten overalt. Selv inne i de smale og trange gatene i den eldre delen av byen dukker det opp små kirker.

Den nærmeste flyplassen er Palermo, som også er den største flyplassen på Sicilia. På sommeren er det mulig å fly direkte fra Oslo til Palermo, men resten av året kan dere fly dit med et enkelt og raskt flybytte i München eller Frankfurt.

Turistmål

Billeie i PalermoLengre inne i byen finnes de største turist- attraksjonene, som katedralen fra 1100-tallet og Capella Palatina inne i det normanniske palasset. Er du glad i flotte kirker så bør du også få med deg Santa Maria dell’Ammiraglio. Katedralen er enorm og består av mange bygg fra flere tidsperioder, de siste fra 1800-tallet. De mest interessante kirkene å se innvendig er Capella Palatina og Santa Maria. Utsmykningen er nydelig og stammer tilbake fra 1100-tallet og fremover. Her er også flere markeder, hvor du kan kjøpe gode råvarer med hjem til ferieboligen om dere har mulighet for å lage mat selv.

Leiebil i PalermoDet finnes også mange attraksjoner i området rundt Palermo og med en leiebil er det mange steder dere kan besøke. Mindre enn 100 kilometer fra Palermo i retning Messina finner dere byen Cefalu. Langs kysten mot Cefalu er det mange nydelige sandstrender hvor dere kan stoppe underveis å bade. Selve Cefalu er en livlig by med en lang historie tilbake fra før Kristi. Her finner dere en flott katedral fra det 11. århundre og ikke minst de gamle ruinene av et kloster fra det 4. århundre før Kristi. Dette ligger på toppen av en enorm klippe bak byen og herfra har dere en fantastisk utsikt.

Kjører dere den andre veien fra Palermo kommer dere til Trapani, en stor havne/fiskerby som også har egen flyplass med fly til mange steder i Europa. Herfra kan dere besøke byen Erice som ligger høyt oppe på et fjell. Det er mulig enten å kjøre opp dit eller ta taubanen som går fra sentrum av Trapani. Erice er en gammel by, som stammer tilbake fra grekerne. Her kan dere besøke Castello di Venere, som ble bygd av normannerne på 1200-tallet. Få også med dere Giardino del Balio, som er det høyeste punktet på Mount Erice. Herfra har man en fantastisk utsikt over Trapani og hele landskapet rundt. Du kan også finne flere tips her på nettsiden til turistkontoret.

Bilutleie i Palemo

Det finnes mer enn ti bilutleieselskaper som har kontor på flyplassen i Palermo. Blant disse er mange av de største innen bilutleie, som Hertz, Avis og Europcar. Av de lokale selskapene kan vi nevne Sicilybycar og Maggiore, som begge hører til blant de største på Sicilia. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Palermo på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn. Da kan du komme deg av gårde til ferieboligen din og oppleve området rundt Palermo.

Når det gjelder kjøring i Italia så er det viktig å være oppmerksom i trafikken. Det går fort her, men det er ikke noe problem å kjøre i Italia så lenge en følger med.

Litt regler som er annerledes enn i Norge:

– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Det er ikke lov for barn under 12 år å sitte i frontsetet.
– Horn brukes mye, spesielt for å advare andre om at det kommer en bil.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.
– Det er strengt forbudt å kjøre med promille i Italia.

Vi ønsker dere god tur til Palermo!