Billeie i Spania

Leiebil i Spania

Spania hører til blant de mest folkerike land i Europa med sine 50 millioner innbyggere. Madrid er hovedstaden og ligger midt inne i landet. Det bor nesten 4 millioner mennesker her, noe som gjør byen til den største i landet foran Barcelona med sine ca. 2 millioner innbyggere. Veldig mange skandinavere reiser til Spania på ferie, men også mange velger å bo her store deler av året. Dette skyldes vel primært det varme klimaet, spesielt i den sørlige delen av Spania og på kanariske øyene.

Barcelona

Billeie i SpaniaBarcelona er kanskje byen flest nordmenn reiser til når det gjelder en langhelg. En ting er at mange drar hit for å se på et velkjent fotballag som spiller her, men det finnes også utallige attraksjoner og klimaet er behagelig det meste av året. Sagrada Familia, Ramblaen, Montjuic fjellet og havneområdet er bare noen få steder det er verdt å besøke i Barcelona. Her finnes haugevis av koselige restauranter og dere kan enda gå en tur på stranda, midt inne i byen. Ønsker dere å se litt mer av Costa Brava kysten, så er det enkelt med leiebil. Innen for en times kjøring fra Barcelona kan dere besøke kjente byer som Calella, Malgrat de Mar og Salvador Dali sin fødeby, Cadagues.

Valencia

Billeie i SpaniaValencia er ikke den mest kjente byen for nordmenn. Men den er faktisk Spanias tredje største by og har mye å by på.
Klimaet er behagelig og dere finner mange, lange sandstrender og spennende attraksjoner som det svære akvariumet, flere flotte katedraler og en hel liten by med skulpturer og arkitektoniske perler. Byen er også kjent for sitt enorme marked, hvor dere får kjøpt mat fra nær sagt alle verdensdeler. Og flyr dere til Valencia er det kun en halv time i bil til Alicante, om dere vil besøke bekjente der på samme tur.

Mallorca

Mallorca, det første stedet hvor nordmenn reiste på ferie for mer enn 40 år siden, og fortsatt er denne sjarmerende øya like populær. Mange reiser hit igjen og igjen, spesielt om våren og høsten hvor det er en del varmere her enn hjemme. Mallorca kan by på mye fin natur og «hovedstaden» Palma har etterhvert blitt en storby hvor det er mye å oppleve. Og selv om det er mange turister her så er det ennå mulig å oppleve litt mer uberørte steder på øya, hvor det er få turister. Lei en bil og opplev det ekte Mallorca.

Billeie

Når vi snakker om leie av bil i Spania, så er det veldig enkelt her. Det finnes flere ulike selskaper og dere kan leie enten gjennom de mer kjente som Hertz, Avis, Europcar og Sixt eller de store spanske som Gold Car og Centauro. En annen mulighet er å bruke en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Rentalcars.com en en slik side og her kan du søke på leiebiler over hele verden. Legg inn datoer og sted for henting av bilen, og så vil du få opp priser fra mange ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn.

Du må være oppmerksom på at det er litt andre regler i Spania. Så selv om du kanskje er på ferie så bør du være klar over følgende regler:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og førerkort ved kjøring i leiebil i Spania.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– I Spania er de strenge med bruk av blinklys. Bruk blinklys når du skal svinge eller gjøre en forbikjøring.
– Reserve lamper og pærer er obligatorisk.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.
– Det er forbudt å bruke hodetelefoner mens en kjører bil, med unntak av høreapparat .
– Det er ulovlig å bruke solbriller i en tunnel.

Det er en del kontroller i Spania og det kan fort bli dyrt ikke å overholde reglene.