Leiedil i USA

Leiebil i USA

Det er ikke mange andre steder i verden hvor det er så behagelig å kjøre bil som i USA. Og det er absolutt en nødvendighet med leiebil, om du skal oppleve noe av dette store landet. Når du leier bil i USA så er det fine biler, bensinen er billig, veiene fantastiske (stort sett) og i det hele tatt er det meste lagt til rette for bilkjøring. USA er delt inn i 50 delstater og du kan kjøre gjennom 48 av dem uten å måtte fly eller seile. Det er mange steder å reise til i USA, men de mest populære er Florida med Miami, Fort Lauderdale og Orlando, California med Los Angeles og San Francisco samt New York. I sistnevnte by er det liten vits i å leie bil, medmindre dere ønsker å se mer av Long Island ellers er det mye enklere med subway, tog og buss. Skal dere til Florida eller California så anbefales det på det sterkeste å leie bil, slik at dere kommer dere rundt og opplever frihetsfølelsen med bil i USA.

Enveisleie

Leiebil i USANår du planlegger en tur til USA og ønsker å leie bil, så er det viktig å planlegge slik at turen begynner å slutter samme sted. Dette skyldes at selv om det er billig å leie bil i USA så er enveisleie fortsatt ganske kostbart. Det lar seg selvsagt gjøre og drømmer dere om å kjøre fra New York til Miami, så må dere regne med rundt 1000 dollar i enveisgebyr.

De store klassikerne trekker mange når vi snakker om å kjøre langtur i USA. Den ene er førnevnte tur mellom New York og Miami. Den er på rundt 2100 km og dere følger US Route 1 hele veien. Underveis passerer dere mange utrolig flotte landskaper og koselige byer. Overnatting er enkelt å finne underveis og koster ikke mye. Hele turen begynner faktisk ved den canadiske grensen og går ned til Key West, men de fleste velger å starte i New York.

Ved stillehavskysten finnes det en tur som også går langs kysten, men den er ikke fullt så lang. Den går fra San Francisco og ned til Los Angeles langs Highway 1, totalt 1055 km, langs en av de flotteste kyststrekninger i verden. Det er mulig å stoppe mange steder underveis ved flotte strender, koselige småbyer og nyte utsikten over det varieret landskapet.

Route 66

Billeie i USADenne ruten er vel det vi kan kalle for mammaen til alle bilturer. Det er dessverre ikke mulig å følge samme ruten som da den ble til, men det er mulig å følge den nesten som den var om dere unngår motorveiene. Opprinnelig var turen på 3939 km og begynner i Chicago før den ender opp i Los Angeles. Turen går gjennom landskaper med jorder så langt øyet kan se, ørkener, fjellområder og storbyer. I dag kalles veien for scenic route 66 etter at flere stater har gjeninnsatt veien på nytt. Her står opplevelsene i kø.

Billeie i USA

Det er enkelt å leie bil i USA og på alle flyplasser er det et stort utvalg av bilutleieselskaper. Blant disse finner vi Dollar rent-a-car, Thrifty, Budget, Avis, Hertz, Europcar og Alamo som er de største i USA. Uansett om dere skal til Miami, Fort Lauderdale, Orlando, San Francisco, LA eller andre steder så er disse selskapene tilstede. Men det er også mulig å leie bil gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Miami på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn.

Men selv om det er enkelt å kjøre bil i USA, så er det likevel noen regler en bør huske på. Disse er:
– Du må alltid ha med deg gyldig førerkort ved kjøring i leiebil i USA.
– Det er som regel lov å svinge til høyre, selv om det er rødt lys (gjelder i Florida). Om det ikke er lov, vil det være skiltet.
– Ikke parker foran eller i nærheten av en brannhydrant, da blir du tauet bort.
– Skulle du bli stoppet av en politibil, så sitt rolig med hendene synlige og vent til betjenten kommer bort til bilen.
– På motorveier i USA hvor det er mange felt, er det også lov å kjøre forbi i høyre felt.

Da gjenstår det kun å ønske dere en god tur til USA!

OBS: trenger du litt ekstra tips for å få en vellykket bilferie i USA, så få et par gode råd her.