Kule leiebiler i USA

En USA ferie er ofte ensbetydende med en bil, og vi er mange som drømmer om en ekte roadtrip i dette landet med de fantastiske, historiske veiene, som Route 66. Drømmer du også om å oppleve landveien i en klassisk amerikaner eller å cruise rundt på vestkysten i en åpen sportsbil, a la “Thelma og Louise”? USA er mulighetenes land, også når det kommer til leiebiler og i alle fall om du har penger nok. Tar du turen til Beverly Hills kan du nemlig leie eksklusive biler, som Aston Martin og Ferrari. Føler du at lommeboka er ekstra tykk, kan du slå til med en Bugatti Veyron. Den koster den nette sum av 25 000 dollar per dag.
Du kan også ta den helt ut med en Lexus IS F, da er du i alle fall garantert å kjøre i en bil som du antagelig ikke vil få oppleve å kjøre her til lands. Vil du kjøre stilen fullt ut kan du leie en Rolls Royce med eller uten sjåfør.
Det finnes også gode muligheter til å leie kule og rimeligere biler, dersom lommeboka ikke er fullt så stor som drømmen om kul leiebil. Hva sier du til en Porsche eller en kul Mini Cooper S Convertible? Bare pass på at du gjemmer shoppingen til senere, det er ikke alltid så mye bagasjeplass i disse toppløse, kule bilene.

Klassiske amerikanere

Skal du kjøre fra stat til stat, fra øst til vest, kan en klassisk amerikaner være det som gjør fullbyrdelsen av drømmen komplett. Hva med å leie en Chevrolet Corvette 66-modell eller en Chevrolet Camaro 68-modell? Mange drømmer også om en Dodge Rover RT eller en skikkelig stor SUV, som Cadillac Escalade.

Aldersgrensen for billeie i USA
Drømmer du om en bilferie i en av disse bilene, er det viktig å være klar over at de fleste leiebiler har i USA har en nedre aldersgrense på 25 år. Er du mellom 21 og 24 år kan du leie bil, men da må du betale en ekstra avgift som kalles «young driver surcharge». Denne har en tendens til å gjøre leiebilen dobbelt så dyr som ellers.

Noen gode tips med på veien:
1. I California koster det ikke noe ekstra med en ekstra sjåfør.
2. Enveis leie innen California koster som regel ikke noe ekstra.
3. Husk å fylle tanken før du leverer, så slipper du å betale ekstra for at bilutleiefirmaet skal gjøre dette for deg.
4. Blir du stoppet av politiet, så sitt med hendene på rattet og forhold deg rolig.