Leiebil på Filippinene

Leiebil på Filippinene

Det er kanskje ikke stedet de fleste forbinder med leie av bil, men det er faktisk ikke så farlig å kjøre bil her så lenge du er oppmerksom i trafikken. Det samme gjelder også om du kjører bil andre steder. Filippinene består av mer enn 7000 øyer, men mange av dem er ubebodde. Hovedstaden Manila ligger i den nordlige delen av Filippinene og det er faktisk mulig å kjøre hele veien til Davao i sør. Turen er på mer enn 1600 kilometer, kun avbrutt av en mindre fergetur. Vi har selv tatt turen fra Manila og ned til vulkanen Mayon, som ligger rundt 500 kilometer sørøst for Manila. Det er fine veier og så snart dere kommer utenfor Manila så er det ikke mye trafikk. Det er selvsagt mulig å ta buss både nord og sør for hovedstaden, men det er nå engang enklere med bil. Dere kan stoppe når som helst og ta det helt med ro.

Flyplassen i Manila heter Ninoy Aquino og herfra kan dere fly direkte fra mange storbyer i Europa. Fra Norge er det enklest enten via London, Amsterdam eller Frankfurt. Det er også mulig å fly til Cebu fra Europa, men da må dere via Manila.

Turistmål

Leiebil på FilippineneSelvsagt trekker klimaet og strendene mange mennesker til Filippinene. Men for dem som ønsker å gjøre noe annet enn kun å ligge på stranda, så er Manila og Luzon et spennende område. Nord for Manila ligger området Luzon og her finner dere noen av de mest fantastiske landskapene på Filippinene med rismarker og terasser så langt øyet kan se. Det er 450 kilometer til dere er fremme ved Banaue, men det er verdt turen og dere kan overnatte underveis, slik at dere får sett og opplevd noe av det flotteste landet har å by på.

Billeie på FilippineneRett sør for Manila ligger det en mindre vulkan ute i en innsjø. Det er vulkanen Taal og dere er fremme etter en times kjøring. Men det finnes også grønne områder i selve Manila og lengre sørøst finner dere mange nydelige strender og den store vulkanen Mayon. Den er 2500 meter høy og er fortsatt aktiv. Sist den var i utbrudd var desember 2009, hvor lava veltet nedover siden på vulkanen og 50 000 mennesker måtte evakueres. Dere finner også mange tips til ting å gjøre på Filippinnene på turistkontoret.

Bilutleie på Filippinene

De største bilutleieselskaper har kontorer på flyplassen i Manila og i de største byene som Cebu og Davao. Dette gjelder Avis, Budget, Europacar og National som er et av de større selskapene i USA. Dere finner også et lokalt selskap som heter Viajero Rent-a-car. Men vi vil anbefale å leie gjennom Rentalcars.com. Dette er en sammenligningsside for bilutleieselskaper. Her kan du søke på f.eks. leiebil i Manila på de dager du ønsker å leie bil. Så vil du få opp priser hos flere ulike selskaper, blant annet hos de store selskapene som er nevnt ovenfor. Du kan så sammenligne priser og hvilke biler de har ledige. Da velger du den som passer deg best, betaler for leien og kan hente bilen på det tidspunkt du har bestilt den til. Du trenger kun å vise frem reservasjonen, ditt førerkort og et gyldig kredittkort i ditt navn.

Det er litt annerledes å kjøre bil på Filippinene. Men spesielle regler finnes det ikke så mange av:

– Du må alltid ha med deg gyldig pass og internasjonalt førerkort ved kjøring i leiebil på Filippinene.
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Trafikken går ofte sakte i byene, det er derfor viktig å ha tålmodighet.

Vi ønsker dere god tur til Filippinene!